5 tipp a fizikai kondíció javításához 

1. Mozogjatok minden nap!

A legkönnyebb és leggyorsabb mód a fizikai kondíció javítására kétségkívül a rendszeres fizikai tevékenységek mindennapi életbe való bevezetése.

2.Gyalogoljatok rendszeresen!

Amennyiben még csak kezdetek aktívan sportolni, épp a gyaloglás lehet a legjobb választás számotokra. Mindenki a közlekedési eszközök használata helyett inkább odasétálhat a munkába, a lift helyett inkább felgyalogolhat a lépcsőn, vagy a délutáni lustálkodás helyett inkább kimehet sétálni.

3. Próbáljatok ki új sportokat!

Próbáljátok ki a biciklizést, a futást, az úszást, a görkorcsolyázást vagy a funkcionális edzést! Ha még kezdők vagytok, akkor kezdetnek csak a gyorsgyaloglást a futással lehet kombinálni.

4. Kombináljátok az erőedzést az aerob edzéssel!

Köztudott, hogy az erőedzés során nő az izomtömeg, az aerob edzés (az ún. aerob zónában gyakorolt – amikor nem lihegünk és meg tudjuk tartani a beszélgetési tempót) pedig a kitartás fejlesztésében és a zsírégetésben segít.

5. Ne feledkezzetek meg az egészséges táplálkozásról!

Minőségi tápanyagok nélkül nem működhet helyesen az emberi testünk. Az, amit eszünk, jelentősen befolyásolja az egészségünket, és a jobb fizikai kondíció elérését.

hu